Arkiv

14-01-2024

UNGMOTIVATORER
Tag godt i mod skolens nyuddannede ungmotivatorer: Anton, Elisabeth, Oliver og Clara fra 8.klasse. De skal være til motivere og fortælle om MOT i 6.klasserne og i det hele taget støtte op om MOT-arbejdet på skolen.

01-12-2023

SKOLEBAL 2023
Så blev årets skolebal skudt i gang og elever fra 0.-10. klasse havde en brag af en fest. For 0.-3. klasse var der aktiviteter, pølsebod, slik, is og dj i aulaen. For de større elever stod den på røgmaskine, knæklys, musik og dans i salen. Tak til alle forældre og personale for at være med til at skabe en fantastisk aften for vores elever.

13-10-2023

SKOLERNES MOTIONSDAG 2023
Så blev det endelig fredag inden ferien og motionsdagen på Sankt Annæ Skole blev skudt i gang. Efterårsvejret var perfekt med 14-15 grader og lidt småregn. Alle 0.-8. klasser har hygget først med fælles opvarmning og derefter med løb henholdvis i Englandsparken (0,5 km), rundt om Sundby Idrætspark (1,7 km) og på Fælleden (2,0 km). Dagen blev rundet af med juice og æbler til alle. Kl. 12.00 ønskede vi hinanden en skøn efterårsferie.

29-08-2023

SANKT ANNÆ SKOLE 126 ÅR
Tirsdag d. 22. august blev Sankt Annæ Skole 126 år. Vi fejrede dagen i dag med fokus på skolens værdier. Alle elever var i løbet af dagen sammen med deres venskabsvenner, hvor der blev arbejdet med matematik på kryds og tværs. Afslutningsvis holdt Søren tale i skolegården, der blev sunget fødselsdagssang og alle fik is. Tusind tak til jer alle for at fejre dagen med os!Uge 35, 29. aug. 2023 Skolens 126 års fødselsdag 1

08-08-2023

VELKOMMEN TILBAGE
I dag var første skoledag efter sommerferien. Stemningen var varm og glad og alle elever såvel som personale hyggede sig med hinanden. Efter nogle timer på skolen var 2.-10. klasse til velkomstandagt i Sankt Annæ Kirke. Velkommen til alle og vi ønsker alle et rigtig dejligt skoleår. Også velkommen til Børnehaveklasserne. Tak for en dejlig dag i kirken med sang og tale, og efterfølgende flagallé på lusestien. Vi glæder os til skoleåret foran os med jer alle. Første skoledag i Sankt Annæ Kirke 5

29-03-2023

PASSIONSSPIL 2023
Fredag inden påskeferien spillede flere elever fra skolen, årets Passionsspil. Alle klasser var inviteret over i Sankt Annæ Kirke for at se stykket om Jesus indtog i Jerusalem, den sidste nadver og Jesu korsfæstelse. Alle ønskes en skøn påske. Håber at vejret er med os. Nyd den dejlige tid med venner og familie. Vi ses tirsdag efter 2. påskedag.

Passionsspil 0

08-02-2023

Sankt Annæ Skoles store fastelavnsfest løb af stablen fredag d. 24. februar, hvor hele skolen var samlet med elever, forældre og personale. Gangene summede af aktiviteter som fx kast med ringe, gyserrum, nerfgun, ansigtsmaling og loppemarked. Desuden fik alle elever slået katten af tønden i gymnastiksalen og skolegården. Vi havde en skøn eftermiddag, hvor vi sammen fik samlet ind til Caritas’ arbejde for Rohingyabørn i verdens største flygtningelejr i Bangladesh.

Uge 8, 24. feb. 2023 Fastelavn ansigtsmaling i 3.a 20-kopi

01-12-2022

TYSKHOLD FRA 9. OG 10. KLASSE PÅ TUR TIL LÜBECK – Vi har været et lille smut til Lübeck, hvor vi fik et par opgaver, som vi skulle besvare. Der var en masse smukke seværdigheder, samt mange spændende aktiviteter. Ud over det fysiske, så var der også lidt til den søde tand, hvor der var en masse forskellige muligheder, der passede til ens interesser. Turen var rigtig hyggelig og interessant, og vi ville ønske at vi kunne få oplevelsen igen. Vitus Damgaard-Jensen
Juletur tysk 1

01-12-2022

KLIPPE-KLISTRE-DAG – Så blev det endelig december, og det fejrede vi med en fantastisk klippe-klistre-dag her på skolen. Alle børn hyggede med julemusik, oppyntning, juleklip og juleknas. Fælles tema i år for vinduerne ud mod Peder Lykkes Vej og Otto Ruds Vej har været “Bondegårdsvinduer med sprosser og julepynt”.

Uge 48, 1. dec. 2022 Klippe-klistredag 2022 9

27-10-2022

Endnu en festdag på Sankt Annæ Skole. Vi har afholdt årets skolebal med fuld knald på både for 0.-3. klasse med slik, sodavand, god musik og sjove aktiviteter. Samt for 4.-10. klasse med masser af fed musik og diskotek i gymnastiksalen. Alle har haft en fantastisk aften. Tusind tak til forældreudvalget samt personalet for en skøn aften.

14-10-2022

Fredag d. 14. oktober har vi afholdt Skolernes Motionsdag, hvor vi har været både på Fælleden, I Sundby Idrætspark og i Englandsparken. Alle har nydt dagen og været aktiv på hver sin vis.
Vi ønsker alle en dejlig efterårsferie.
Uge 41, 14. okt. 2022 Motionsdagen 2022 9

08-09-2022

I dag torsdag d. 8. september 2022 er det FN’s Internationale læsedag, som vi i Danmark markerer med den kæmpestore læsedag. Vi har haft til mål at skabe en dag sammen med børnene, hvor de skal nyde, udforske, lege med, undersøge, være nysgerrige på og bunde bøgerne og læsningen. Vores tema har i år været: At dele de gode læseoplevelser!


Efter en dejlig dag med fuld fokus på læsning og bøger, har vi I alle klasser fra 0.-9. klasse set elever med engagement og indlevelse i alle de aktiviteter, der har været.
Én af de helt store oplevelser har været oplæsning i bøger af de større elever for deres venskabsvenner i de mindre klasser. I en hel lektion summede hele skolen med oplæsning og alle nød det, de små såvel de store.

Vi har også haft fornøjelse af Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøj, som er henholdsvis forfatter og tegner til MIRA-bøgerne. Det har virkelig været spændende og udbytterigt for alle være MIRA-fans. Tusind tak til alle, der deltog i “Den Kæmpestore Læsedag”.

Den store læsedag 2022 1

22-08-2022

Skolens 125 års fødselsdag

Sikke en festdag i dag hvor vores dejlige skole rundede 125 år. Alle har været med til fest, sjov og hygge. Dagen har været fyldt med forskellige aktiviteter som; Historien om skolen med efterfølgende quiz, koncert i Sankt Annæ kirke med besøg af Andy Roda, ballonopsætning og fælles fødselsdagssang, besøg af forfatter og tegner Carl Quist Møller samt fødselsdagskage og kakao. Tak til alle som var med til at fejre skolens fødselsdag.

 

02-03-2022

INDSAMLING TIL UKRAINE

Det går forrygende med vores indsamling til Ukraine. Husk at sidste frist for at aflevere ting er i morgen torsdag kl. 8. Det er behov for: Bleer 0-5 år, dyner, puder, hovedpudebetræk, dynebetræk, Lagner, håndklæder, tæpper, tøj, langtidsholdbar mad (feltrationer) og gasmasker. Mange hilsner Søren, Peter & Henrik

1618138263Ukraine-heart-shape-flag

 

12-12-2021

ANDERLEDES AFSLUTNING INDEN JUL

Eleverne på Sankt Annæ Skole hjemsendes fra og med den 15. december 2021 og skal være hjemme til og med tirsdag den 4. januar 2022. Eleverne skal altså på nuværende tidspunkt begynde i skole igen onsdag den 5. januar. Vi håber, at den midlertidige hjemsendelse, med fjernundervisning, er gjort med de fem dage, og at vi endnu engang med fælles hjælp og forståelse kommer igennem denne anderledes afslutning inden jul og opstart efter nytår.

 

15-10-2021

MOTIONSDAGEN 2021

Selv om dagen begyndte med regnvejr endte det med at blive en rigtig fin dag, med løb i engelskparken, på fælleden og “Olympiske lege” i den store gård. Rigtig god efterårsferie ønskes I fra arrangørerne Alberte og Anna og Søren, Peter & Henrik

Uge 41, 15. oktober 2021 Motionsdagen 2021 til opslag 1

05-10-2021

ERHVERVSDAGEN PÅ SANKT ANNÆ SKOLE

For 28. gang afholdte vi erhvervsdag på skolen. Med besøg af en Læge, TV-vært, Murer, Forsker, Politibetjent, Urmager/Lydteknolog, Fifa-dommer og Pilot var der noget at vælge i mellem, når eleverne skulle “shoppe” rundt til de forskellige oplæg. Efterfølgende havde vi besøg af nogle unge iværksættere fra virksomheden “Ladybox”, som fortalte deres spændende historie fra ide til virksomhed. Dagen blev rundet af med 3F, som fortalte om rettigheder, muligheder, løn og masser af andre emner, der dukker op, når man som ung begynder at få fritidsjob. Tusind tak til alle de frivillige forældre, bekendte og kontakter til skolen, der gjorde dagen mulig.

IMG_0097

09-09-2021

UHREHØJE 2021

10. klasse har haft en fantastisk tur hos Bjørn, Jon, Villy, Tina, Morten på Uhrehøje – Teambuiding Kick-of Events Outdooor. Ugen stod på træklatring, rappelling, orienteringsløb, mountainbike, rib båd og meget mere. Her årets vinder af Robinson dysten som blev ledet af tidligere Robinson vinder Villy Eengberg.

08-09-2021

Ekskursion med venskabsvennerne

1.b og 6.b/6.c har været på tur til “Den Blå Planet” med deres venskabsvenner. En skøn tur, hvor alle har leget og hygget sig på tværs af klasserne.

IMG_75651

06-05-2021

Velkommen tilbage til alle elever!
Til stor glæde for os alle har regeringen lempet restriktionerne, og alle elever er igen tilbage på skolen. Der er selvfølgelig stadig fokus på håndvask, afspritning, områdedeling mv. Med under to måneder til sommerferie håber vi alle at vi får nogle dejlige uger sammen inden ferien.


 

26-03-2021

Sidste dag i ugen og med 10 plusgrader og forårsblomsterne på vej op ad jorden, ønsker vi jer alle en rigtig god påskeferie. Tak for nogle hyggelige udeundervisningsdage i denne uge – det har været skønt både for børn og voksne at se hinanden. Vi glæder os til at se jer alle igen efter ferien, hvor 0.-4. klasse følger deres normale skema (møder 8.45 tirsdag d. 6. april) og 5.-10. klasse møder ind fysisk på 50%, og 50% onlineundervisning.

Alle ønskes en rigtig dejlig påske.

Mvh. Peter, Søren og Henrik


19-03-2021

Endnu en uge er gået, hvor 5. til 9. klasse har haft projektuge. Det har været en spændende uge, hvor børnene online har arbejdet gruppevis om forskellige projekter. I kommende uge vil 5.-8. klasse have én udeundervisningsdag pr. klasse og afgangseleverne får særskilt besked om deres fremmøde på skolen i kommende uge.

Alle ønskes en rigtig dejlig weekend. Mvh. Peter, Søren og Henrik.


12-02-2021

Lørdag d. 6. feb. skød vi månedens løbe-gå konkurrence i gang og både elever og personale er godt i gang. Status midt på ugen er: at personalet fører, men eleverne følger godt med. Vi håber at endnu flere her i vinterferien, vil deltage og få skrevet kilometer ind i skemaet.


 

05-02-2021

UGE 5, 2021 FOKUS PÅ ELEVERNES FRITID I CORONA-TIDEN – Tak for alle de skønne billeder, som viser hvad jeres børn laver ved siden af skolen/Teamsundervisningen. Der er både billeder indenfor med leg og spil og billeder udenfor med sne og sjov. Se alle billederne ved at klikke på billedet nedenfor. Vi glæder os til at se 0.-4. klasse på mandag i skolen, mens 5.-10. klasse fortsat er på online-undervisningen. Rigtig god weekend til alle. Mvh. Peter Bøgvad, Henrik Korinth og Søren Blinkenberg.


 

29-01-2021

UGE 4, 2021 FOKUS PÅ ELEVERNES HJEMMEARBEJDSPLADS I CORONATIDEN – Med endnu en uge hjemme, har vi i denne uge fokus på elevernes hjemmearbejdspladser. Nogle arbejder på værelset, andre i stuen eller i køkkenet. Tusind tak for alle de fine billeder fra jeres hjem. Klik på billedet nedenfor for at se alle sammen. Rigtig god weekend. Mvh. Søren, Peter og Henrik.


22-01-2021

UGE 3, 2021 FOKUS PÅ ELEVERNES KOST I CORONATIDEN – Det er vigtigt, at få noget godt at spise, når man er i skole, også når skolen er derhjemme. Her er lidt billeder af morgenmad og frokost fra ugen der gik. Nogle spiser varm mad til morgenmad, andre har lavet madkundskabslektier, som så er blev til frokost til hele familien, nogle har gang i hjemmedyrkede østershatte og meget mere. Tak for alle de fine tilsendte billeder (klik på billedet for at se alle sammen). Dejligt at se lidt til jer på den måde, når I nu ikke er på skolen. Rigtig god weekend Søren, Peter & Henrik


16-01-2021

NEDLUKNING AF SKOLEN FRA 0.-10. KLASSE FORTSÆTTER. Efter et veloverstået nytår håber vi, at I alle er startet godt op her i 2021. Med Regeringens udmelding i sidste uge, fortsætter vi desværre yderligere 3 ugers nedlukning og nødundervisning, p.t. til og med 7. februar. Vi håber snart at foråret presser på og vi alle snart kan ses igen fysisk på Sankt Annæ Skole.


31-12-2020

ALLE ØNSKES ET GODT NYTÅR! – Så ramte sidste dag i 2020. Det har været et anderledes år, men alligevel et godt år. Vi har alle stået sammen og fået hverdagene til at gå – enten på skolen eller ved hjemmeundervisning. Tak til alle forældre og elever for det gode samarbejde. Alle ønskes et rigtig godt nytår.


18-12-2020

KRYBBESPIL 2020 – Årets krybbespil blev ikke vist i Sankt Annæ Kirke, som vi ellers altid plejer. I stedet havde 5. klasserne optaget stykket på film og alle elever fra 0.-4. klasse hyggede i klasserne med de indspillede film. 5.-10. klasse havde fornøjelsen af årets krybbespil hjemme i deres eget hjem. Rigtig god juleferie til alle.


26-06-2020 Sommerferie 2020

SOMMERFERIE 2020 – Tak for et dejligt skoleår, som har været anderledes dette forår med Corona-tiltag. Alle ønskes en rigtig god sommerferie. Vi glæder os til at se jer allesammen igen til august.

19-06-2020 På vej på sommerferie 2020

Sommerferien nærmer sig og vi går nu ind i sidste undervisningsuge. Det har været en anderledes afslutning for os alle med udskudte eller aflyste arrangementer pga. Covid-19. I næste uge skifter klasserne lokaler, bøger afleveres og torsdag afholdes grøn dag inden vi har afslutning fredag. I starten af ugen afholdes translokation for 9.a mandag, 9.b tirsdag og 10.a onsdag. Vi ser frem til en skøn afslutning inden sommerferien.

06-06-2020 Sankt Annæ Skole åben for alle klasser fra 0.-10. klasse

Mandag d. 18. maj var det 6.-10. klasses tur til at komme tilbage på skolen. Nu har vi igen fornøjelsen af alle elever på skolen, dog med forskudte mødetider.
Fra mandag d. 8. juni lægger vi klasserne sammen igen. Selvfølgelig med gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen for stadigt at forebygge smittespredning i forbindelse med COVID-19. Vi holder derfor fast i møde- og pausetider, således vi undgår at børn og forældre klumper sammen. Vi ser frem til en mere almindelig skoledag de sidste tre uger op mod sommerferien.

15-04-2020 Sankt Annæ Skole åben for 0.-5. klasse

Onsdag d. 15. april startede skolen igen op med en gradvis åbning fra 0.-5. klasse. Det har været rigtig dejligt at se alle jeres skønne børn igen. Det var også meget tydeligt, at eleverne havde savnet hinanden rigtig meget. Alle elever er den første dag blevet undervist i håndvask, afstand og tage hensyn til hinanden i situationer som frikvarter mm.
Eleverne fra 6.-10. klasse får fortsat fjernundervisning af deres lærere.
Lige nu gælder denne ordning frem til 10. maj.

15-03-2020 Sankt Annæ Skole er lukket fra mandag d. 16. marts

I forsøg på at begrænse Coronavirus holder alle skoler i Danmark lukket fra mandag d. 16. marts og p.t. frem til 13. april, herunder også Sankt Annæ Skole. Kun elever, hvis forældre der varetager vigtige samfundsopgaver ift. den aktuelle situation, møder efter aftale i skole.
Undervisningen i denne periode vil foregå anderledes end normalt jf. information til forældre på skolen i mail i Intra. Alle lærere samt ledelse, tjekker dagligt intra og giver også feedback og svar på spørgsmål, hvis der er behov for dette. Så kontakt os endelig hvis der er det mindste.

Mvh. Peter, Henrik og Søren

02-03-2020 Forfatterbesøg af Morten Dürr

6.- og 7. klasserne havde mandag d. 2 . marts besøg af forfatter Morten Dürr. De har især arbejdet med den grafiske roman han har skrevet, som hedder Zenobia.
Zenobia handler om en flygtningepige fra Syrien, som drukner i Middelhavet – og hendes sidste tanker. Den blev skrevet i 2016, men er jo desværre mere aktuel end nogensinde lige nu.
Han fortalte også om livet som forfatter, om at få gode ideer og om samarbejdet med andre forfattere og tegnere.

Skærmbillede 2020-03-02 kl. 15.23.04

23-01-2020 Legepladsbyggeri

Så er der endelig kommet gang i legepladsbyggeriet.
Her lidt opdaterede billeder.
Mange hilsner
Søren, Peter & Henrik

IMG_6180

14-11-2019 Skolebal

Smukke kjoler og sat hår. Balsko og godt humør og endnu et skolebal med fed musik og glade børn. Tak til alle elever, forældre og personale som gjorde skoleballet til en sjov og hyggelig aften.
DSC_0094

 13-11-2019 Sankt Annæ Sangen

Med stolthed kan vi præsentere musikvideoen til Sankt Annæ Sangen. Stor tak for hjælpen til nuværende og tidligere elever, samt lærere og Nicolai Westh – Nowvideo for produktionen.

09-10-2019 Høstgudstjeneste

Onsdag. 9. oktober afholdte vi traditionen tro Høstgudstjeneste i Sankt Annæ Kirke. Lillekor havde desuden deres debutkoncert i dette skoleår. Glædelig høst til alle!
thumbnail_Kor

08-10-2019 Erhvervsdag 2019

Tak for en rigtig fin erhvervsdag.
Hvor vi ud over de traditionelle oplæg fra en Jounalist, en Murer, det blå danmark, Wonderfull Copenhagen, en Iværksætter, en Politimand, en Sygeplejerske/Forsker, Pilotelever, en skønhedssalon, havde besøg af clara Halvorsen fra “Verdens bedste nyheder”, samt to seje Rollermodeller. Dagen blev afsluttet med en spændende fodboldkamp, der endte med en sejr i overtiden til Skolefodboldholdet over 10. klasserne.

IMG_7665

10-09-2010 40 år på Sankt Annæ Skole

Efter over 40 år som Børnehaveklasseleder, Luciakoordinator, kontorassistent mv. er Jette stoppet på skolen. Som tak for den store indsats modtog hun den kongelige belønningsmedalje. Tak for en kæmpe indsats for Sankt Annæ Skole og held og lykke fremover.
Mange hilsner
Søren, Peter og Henrik

IMG_5279

22-08-2019 Skolens fødselsdag

SANKT ANNÆ SKOLE 122 ÅR
Hele skolen havde fælles sang og fødselsdagskage i gården og resten af dagen havde alle klasser arrangementer på forskellig vis. En rigtig dejlig fødselsdag! 7.a og 7.b på Amager strand, hvor de sejlede på sit on top kajakker! Der blev konkurreret og leget i stor stil! Ellers blev dagen brugt på at bade og grille skumfiduser!
7.ab på Amager Strand 7

09-08-2019 Koloni og skolestart

I uge 31 havde skolen koloni i Odsherred – det var en dejlig tur.
Vi glæder os til at se alle nye og gamle elever til skolestart mandag d.12. august.
Koloni 2019 5

18-06-2019 Fasteindsamling 2019

Så er resultatet af årets fasteindsamling opgjort. Virkelig et flot resultat.
Tak for en stor indsats af alle elever på skolen samt lærere i 4. og 7. klasserne, som har været tovholdere på indsamlingen.
Fasteindsamling 2019

28-04-2019 Løb i 10.klasse

10. klasse løber fast to morgener hver uge. Det kulminerer med, at de i oktober og april gennemfører Christianshavnermilen (7,5 km). Det er dog ikke udfordring nok for alle så søndag d. 28. april gennemførte Sofus og Frederik ”Den grønne halvmarathon” (21 km) i tiderne 1:40:22 og 1:42:44. I bæredygtighedens tegn var medaljerne af pap, men vi synes at præstationen var til GULD!

Halm marathon

25-04-2019 Forårskoncert 2019

Forårskoncert på skolen. Her lige et billede fra en dejlig aften.

Forårskoncert 2019 2

25-03-2019

PASSIONSSPIL OG FASTEINDSAMLING

Fredag d.12. april fremfødte dramagruppen det årlige Passionsspil. Det er altid en flot og fin oplevelse og en god måde at gå på påskeferie på. Ligeledes har vi afsluttet vor fasteindsamling, hvor vi igennem Caritas støtter børnefamilier i  Uganda. Det tegner rigtig godt med indsamlingen, men vi mangler lige den sidste optælling, inden vi kan melde endeligt ud om, hvor meget der er samlet ind.
Rigtig god påske til alle.
IMG_0572

FASTEAKTION 2019

I årets fasteaktion samler vi ind til at forbedre bøndernes levevilkår i Uganda. Alle elever fra 0.-10. klasser arbejder med gode gerninger, salg af forskelligt spiseligt og andre fornuftige ting, der kan samle penge ind til projektet. Vi samler ind fra efter vinterferien frem til påskeferien.

05-03-2019 Fastelavn

Fastelavn 2019
En hyggelig men også lidt våd og kold fastelavns mandag. Alle børn fra 0.-7. klasse var i gården og slå katten af tønden. Flotte udklædninger og god stemning.

Fastelavn 2019 4

03-05-2016

Vinderne af Filmfestivalen
Bedste Film
Så blev det påske
På Sankt Annæ Skole indledes påsken altid med at vi samles i Sankt Annæ Kirke. Her opfører skolens dramahold årets passionsspil. ( se billeder fra forestillingen i fotogalleriet)IMG_2477

16-03-2016

Skønne cirkusforestillinger af 3. klasserne
I den forløbne uge har hele skolen arbejdet med forskellige projekter. De store svedte med “rigtige” projektopgaver, mens de mindre klasser benyttede ugen til alt muligt forskelligt, fx cirkus, 2. verdenskrig, Kim Fupz, samarbejdsøvelser, hjernen & sanserne, sprognørderier og meget andet godt..IMG_5387En glad 3. klasse efter endt forestilling.

08-02-2016

Fastelavnsfest
IMG_5257 Fastelavnsfesten var en stor succes i år. Udklædte børn og voksne hyggede sig med de mange flotte boder, som eleverne stod for, så der kunne blive samlet penge ind til gode formål. I salen blev skolens musical Skatteøen opført af valghold med børn fra 7.-9. klasse. Alle skuespillere og musikere gav den fuld gas. Det var et brag af en forestilling.

20-01-2016

10. klasse på Sankt Annæ Skole?
10. klasse(Læs mere)

20-01-2016

9. og 10.- klasses franskhold på tur i indre by
IMG_4933 Vi mødtes med vores franske ven, Habib foran Den Franske Ambassade. Her fortalte han om terrorangrebene i Paris i november. (Læs mere)

11-01-2016

“De hvide busser” – særudstilling på Nationalmuseet.
De hvide busser   7.a og b har arbejdet med besættelsestiden fra 1940-45 i historietimerne. Eleverne har bl.a. læst og lært om… (læs mere)

18-12-2015

RIGTIG GOD JUL OG GODT NYTÅR!
Årets 5. klasses krybbespil blev igen i år en stor succés. Se flere billeder herIMG_2332 Der ønskes rigtig god jul og godt nytår til alle. Ses i 2016

01-12-2015

Koret synger julen ind
1. søndag i advent har skolens kor tradition for at synge julen ind. Først gik turen til
Filipskirken og Sankt Annæ Kirke og herefter til koncert på Den Blå Planet. Her fik koret
lov til at optræde med hajer og rokker som smuk og stemningsfuld baggrundskulisse.korkor 2baggrundskulisse.

18-11-2015

Bogmesse
På årets bogmesse i Bellacenteret købte læsehestene mange spændende bøger – og havde i det hele taget en rigtig god dag. Her ses nogle af eleverne med Sebastian Klein, som jo også IMG_4720er en af skolens gamle elever.

18-11-2015

Forfatterbesøg på Rygaard Skole
IMG_4700 Læsehestene deltog i et spændende forfatterbesøg på engelsk med den amerikanske forfatter Carina Axelsson

20-01-2016

9. og 10.- klasses franskhold på tur i indre by

IMG_4933

Vi mødtes med vores franske ven, Habib foran Den Franske Ambassade. Her fortalte han om terrorangrebene i Paris i november. Derefter besøgte vi Habibs café ”Frenchy” ligesom vi lagde vejen forbi Institut Francais og Den franske Bogcafé. Vi spiste frokost på ”L’education nationale”og herefter gik eleverne på egen hånd ud og interviewede herboende franskmænd, som arbejder f.eks. i Torvehallerne, på caféer og restauranter mm. Quelle belle journée francaise!

11-01-2016

“DE HVIDE BUSSER” – SÆRUDSTILLING PÅ NATIONALMUSEET.
De hvide busser7.a og b har arbejdet med besættelsestiden fra 1940-45 i historietimerne. Eleverne har bl.a. læst og lært om samarbejdspolitikken, modstandsgrupperne, Augustoprøret, hvad der skete, da den danske regering gik af i 1943, jødeaktionen i DK, og til slut arbejdede de med redningsaktionen “De hvide busser”. De Hvide Busser var hvidmalede rutebiler, busser m.m., som hentede danske og norske fanger hjem fra tyske kz-lejre. Det var flere tusinde fanger, der blev evakueret fra lejrene i de sidste måneder af 2. verdenskrig.Det er en anbefalelsesværdig udstilling, som fører en igennem hele den rædselsfulde rejse, som kz-fangerne blev udsat for.

26-10-2015

Skolebal og halloweenfest
IMG_2092
Torsdag d. 21. oktober løb det årlige skolebal af stablen. Det var igen i år en stor succes at dele festen op i to dele. 0.-3. klasserne kom først og holdt et brag af en halloweenfest med boder, uhyggelig udklædning (med kåringer) samt ikke mindst stort dansegulv i aulaen. Senere på aftenen mødte de store elever ind til klassisk skolebal/diskotek i gymnastiksalen. Det var forældrerepræsentantskabet  på skolen som sørgede for DJ og diverse boder. Efter kl. 19 åbnedes der op mellem de to fester, så hele skolen festede sammen. Se flere billeder fra festen i fotogalleriet.

20-10-2015

Gamle læreres træf
Lærertræf 2015Hvert år afholder skolen ‘Gamle elevers træf’. Træffet blev i år udvidet med ‘Gamle læreres træf’. Det blev en rigtig god aften med glade gensyn.

20-10-2015

Københavner MilenIgen i år løb 10. kl. Christianshavnermilen. Et motionsløb på 7,5 km. 10. kl. løber hver mandag og fredag morgen – en god start på dagen!

06-10-2015

Høstgudstjeneste i Højdevangskirken
IMG_2039IMG_1986IMG_1986IMG_1986Traditionen tro samledes vi alle til fælles høstgudstjeneste, denne gang i Højdevangskirken.  Peter Buch prædikede for såvel store som små, og vi sang både stemningsfulde efterårssange og de klassiske høstsalmer .

24-08-2015

Så blev skolens 118 års fødselsdag fejret
fødselsdag1skolensfødselsdag2

19-06-2015

Hjemkundskab under åben himmel
IMG_41425.b’s drenge afsluttede hjemkundskab med madlavning over bål. Det har handlet om samarbejde og uddeling af kokkehuer i køkkenet hele året – og samarbejde må siges at være lige så vigtigt i det fri.

19-06-2015

Hjemkundskab under åben himmel
IMG_4142
5.b’s drenge afsluttede hjemkundskab med madlavning over bål. Det har handlet om samarbejde og uddelegering af kokkehuer i køkkenet hele året, og samarbejde må sige at være lige så vigtigt i det fri.

19-06-2015

Sommerferielæsning
fotoSommerferien står for døren med masser af tid til frilæsning. Husk at få lånt bøger fra vores skolebibliotek. Her anbefaler elever fra Læsehestene sommerferielæsning.

03-06-2015

Sidste skoledag
Så blev det også dette års 9. klassers sidste skoledag. Vanen tro blev der kastet med karameller og vandballoner. Se billederne fra dagen her. IMG_1280

03-06-2015

03-06-2015

FORÅRSKONCERT 2015
Igen i år fyldte skolens elever gymnastiksalen med venner og familie, som kom for at høre hvad der var blevet arbejdet med og lært i løbet af året på musikskolen og i skolen. Se flere billeder her.Forårskoncert 2015

22-05-2015

PIPPIS FØDSELSDAG
Verdens sejeste pige fejrer fødselsdag 21. maj, og det blev fejret til morgensang i mandags.Pippis fødselsdag

Det var en forstuvet ankel, der var skyld i, at Pippi blev til.
Astrid Lindgren var faldet på en isglat sti og skulle holde sig i ro i tre uger. Forinden havde hendes datter Karin været syg og krævet ekstra underholdning og derfor var Astrid begyndt at fortælle historier om verdens stærkeste pige,der bor alene med sin hest og sin abe.
Den dårlige fod gjorde, at Astrid fik tid til at skrive historierne om Pippi ned.
Hun forærede dem til sin datter Karin på hendes 10 års fødselsdag og sendte samtidig en kopi til et forlag.
Siden er der masser af børn verden over, som har hørt og læst om Pippi.
Bøgerne er oversat til 65 sprog
Så Pippi er nået langt ud i verden i de 70 år, der er gået.
Og Pippibøgerne blev startskuddet for  Astrid Lindgrens fantastiske forfatterskab.
Pippilotta Viltualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe er 9 år og vil aldrig blive ældre.
I den tredje og sidste Pippibog spiser hun sammen med Tommy og Annika nogle krummelurpiller,og mens de holder hinanden i hænderne, siger de:
Fine lille krummelur
Jeg vil aldrig blive stur.

Pippi lagde i dag vejen forbi skolen ved de små morgensang.
Vi sang fødselsdagssang og Pippi som havde bagt kanelsnegle hele natten,delte ud på sin fødselsdag.
Tak til Emilia, Clara og Frida og de andre læseheste for deres medvirken.
Lån bøgerne om Pippi og alle de andre skønne Astrid Lindgrenfortællinger hos os på Skolebiblioteket. De udstilles i øjeblikket i aulaen

Tjulahop fra os på skolebiblioteket.

22-05-2015

BESØG AF ISJ GOSPELKOR
ISJ GospelkorIgen i år havde 6. klasserne på Institut Sankt Joseph øvet en masse gospelsange. Vi var så heldige at få lov til at høre det igen i år.
 • 08-05-2015

  LILLEKOR I STÆREKASSEN
  IMG_1132Mandag og tirsdag var skolens lillekor i stærekassen i Det Kongelige Teater, hvor vi sammen med fire andre skoler fra Amager øvede nye og gamle sange af komponisten og musikeren Jakob Høgsbro. Det hele mundede ud i en fantastisk koncert akkompagneret af kongelige Livgarde i en propfyldt koncertsal
 • 08-05-2015

  2. KLASSERNE PÅ HYTTETUR
  IMG_3187Skolens 2. klasser har været på Solkrogen ved Gedser i to dage.
 • 24-04-2015
 • 7.b har i historie haft et emne om kolonitiden på De Vestindiske Øer og slavehandlen, som indgik i den tids trekantshandel mellem Afrika, De Vestindiske Øer og Danmark. Efterfølgende har de med udgangspunkt i deres viden udarbejdet de flotteste brætspil. Eleverne har selv tegnet pladen, lavet spilleregler, lavet spørgsmålskort der omhandler deres historiske viden, chancekort m.m. Da alle spillene var færdige, har grupperne byttet rundt og spillet hinandens spil.
 • IMG_1855
 • 24-04-2015
 • Skolens Storekor har været i Rom sammen koret fra Sankt Ib Skole. Det var en spændende oplevelse, hvor de to kor bl.a. fik afholdt koncert på Peters Pladsen til Paveaudiens. Derudover gav de koncerter på nogle af Roms flotte pladser, restauranter mv. Skolens kor har mødtes  med Koret fra Sankt Ib Skole igennem 10 år og det har udviklet sig til et rigtig godt samarbejde. Næste år går turen til Horsens – måske ikke så eksotisk – men det er altid en stor oplevelse for eleverne at synge sammen og bo hos hinanden. Det skaber muligheder for gode relationer og venskaber.

  Her lidt klip fra koncerterne i Rom:

 • 21-04-2015
 • 7.-KLASSERNE TIL FILMFESTIVAL PÅ INSTITUT SANKT JOSEPH
 • Det var en flok glade og stolte 7.klasser, som drog fra Østerbro til Amager d. 10. april. De havde nemlig vundet hele 3 priser til Filmfestivalen på ISJ. Læringscentrene på Sankt Annæ og ISJ afholder i fællesskab  denne kortfilmsfestival. Her bliver den røde løber rullet ud, kompetente dommere giver respons og priser uddeles. Fattigtøsen løb med prisen for bedste film, Bortførelsen vandt for bedste skuespil og Sorthætte for årets sjoveste film.
 • Se filmene her:

21-04-2015

4.KLASSERNE PÅ ØM

På arbejde i Den Gamle By

På arbejde i Den Gamle By

4.klasserne var på Øm-borgen ved Gl. Ry. Klasserne var bl.a i Den Gamle By i Århus, Aqua, på Øm-klosteret samt besteg Himmelbjerget. Det var en rigtig dejlig tur, med mange mindeværdige øjeblikke.

På arbejde i Den Gamle By

21-04-2015

6.KLASSERNE PÅ BORNHOLM

6.A ved HelligdomsklipperneSå er lejrskole-sæsonen for alvor skudt i gang. I sidste uge var begge 6.klasser på Bornholm. Vejret var køligt, men humøret højt. Eleverne boede i egne huse, hvor de selv stod for husholdningen. Hver dag var der desuden udflugter rundt på hele Øen. Det var en flok glade men trætte elever og lærer, der vendte hjem fredag aften.

27-03-2015

PASSIONSSPIL

Traditionen tro opfører elever fra 3.-6. kl. passionsspil i Sankt Annæ Kirke inden påskeferien. Se de fine billeder. KLIK HER

23-02-2015

10. KLASSE PÅ SANKT ANNÆ SKOLE?

Er du interesseret i 10. kl. så læs her:

sse